celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Yaşam 13 Temmuz 2021 370 Görüntüleme

Aralıklı Oruç Nasıl Yapılır?

Diyet orucu uzman diyetisyen eşliğinde belirlenecek şekilde uygulanması gerekmektedir. Bu konuda bazı doktorlar öne çıkmış olup, sağlık bir şekilde kilo verdirmeyi amaçlayan diyet oruçlarından bahsetmektedir. Aralıklı oruç uygulamaları şu şekilde belirtilmektedir.

  • Gün aşırı oruç diyeti
  • Savaşçı oruç diyeti
  • 16/8 diyet orucu
  • Ye-dur-ye diyet orucu
  • 2 diyet orucu

Diyet orucu nedir şeklinde sorgulayanlar ilk olarak yukarıdaki tablo ile karşılaşmaktadır. Maddeler halinde belirtilmiş tablodaki diyet orucu listesi kişinin kapasitesine göre uygulanmalıdır. Bu nedenle uzman diyetisyen veya hekim eşliğinde seçilerek uygulanması daha mantıklı bir başlangıç sayılmaktadır.

Diyet Oruçları

Diyet orucu faydaları genel bakımdan metabolizmanın tam anlamıyla hızlanmasını sağlayan ve sağlığa faydası dokunan diyet çeşidi olarak bilinmektedir. Vücutta bulunan fazla yağın enerjiye dönüşmesini sağlayan bu diyetin bazı taktikleri de yukarıda sıralanmaktadır. Diyetin her bakımdan faydası bulunması sayesinde tam anlamıyla kişinin yenilenmesi mümkün sayılmaktadır.

Kilo vermenizi sağlayan diyet orucunun aynı zamanda kalp sağlığını koruması ve beraberinde beyin sağlığını da koruduğu bilinmektedir. Bu sayede fiziksel sağlık sorunlarınızdan kurtarırken psikolojik sorunlarınızdan da kurtarmaktadır. Aynı zamanda açlık durumunu yatıştırıcı bir dengeye koyabilen bir düzen oluşturabilmektedir.

Karbonhidratlardan arındıran bir diyet olmasından dolayı şeker dengenizi de koruyan bir diyet olarak bilinmektedir. Bu sayede ileriye dönük bir sağlık sorununu da başlamadan engellemiş olan bir diyet çeşidi olarak öne çıkmaktadır.

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.