celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Teknoloji 25 Temmuz 2021 461 Görüntüleme

El Salvador vatandaşları, Bitcoin yasasını protesto ediyor

Orta Amerika ülkesi olan El Salvador, geçtiğimiz günlerde oldukça konuşulan bir karara imza atmış ve Bitcoin’i resmi para birimi olarak kabul ederek tarihe geçmişti.

Maaşların Bitcoin ile ödenmesi için çalışmalar yürüten ve 3 BTC karşılığında oturma izni vermeye başlayan El Salvador, haftalar sonra halkın tepkisiyle karşılaştı.

PROTESTO EDİLDİ

Bitcoin’in yasal ödeme aracı olarak kullanılacak olmasından rahatsız olan vatandaşlar, ülkedeki koronavirüs önlemlerine aldırış etmeden protesto için sokaklara döküldü.

Ülkenin başkenti San Salvador’da yürüyen ve kendilerine “Halk Direnişi ve İsyan Bloğu” adını veren protestocular, “Bitcoin’e Hayır” pankartlarıyla yürüyüş yaptı.

Bitcoin’in çok değişken olduğunu, haksız kazanılmış paraların aklanılmasına sebep olacağını dile getiren protestocular, devlet başkanına tepki gösterdi.

Bitcoin’e yatırım yapmanın piyango oynamaktan farksız olduğunu dile getiren halk, hükümetin böyle bir karar alırken halka danışmadığını söyledi.

Bitcoin’in; yolsuzluğu, uyuşturucu, silah, insan ve vergi kaçakçılığını daha da kolaylaştıracağı ve ülkede parasal kaosa yol açacağı da gelen tepkiler arasında.

EYLÜLDE BITCOIN KULLANILACAK

Öte yandan El Salvador, Bitcoin’i 7 Eylül’den itibaren kullanmaya başlayacak ve artık resmi para birimi haline gelecek.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.