celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Yaşam 16 Şubat 2022 279 Görüntüleme

L1 Belgesi Alacaklara Öneriler

Ticari amaçla lojistik işletmeciliği yapan kişilerin L belgelerine sahip olması gerekir. Çalışma şekline uygun olarak yurtiçinde lojistik işletmeciliği yapan firmaların L1 belgesi alması zorunludur. Hem yurtiçi hem de uluslararası lojistik işletmeciliği yapacak olanların ise L2 belgesi alması zorunludur.

Taşımacılık faaliyeti ile birlikte bağımsız işyerinin kullanım haklarına sahip olan müşterilerinin eşyalarını aldıktan sonra bunları kendi denetimlerinde boşaltma, yükleme, istifleme, depolama, paketleme, etiketleme, tasnif, dağıtım, sipariş planlanması, teslimat gibi hizmetlerin tamamının ya da bir kısmının yapılması lojistik işletmeciliği olarak isimlendirilir. Kiralık L1 belgesi kullanımı da mümkündür.

L1 Türü Belgelerde Kayıtlı Araçlar ile İlgili Durumlar

L1 belgesi için başvuruda bulunmak için firmaların en az 3 birim taşıtı ve asgari 75 tonluk taşıma kapasitesi olması gerekir. Bunun yanında firmanın en az 75.000 TL sermayesi ile 500 m2’lik kapalı ya da taşıtların park alanı olarak kabul edilebilecek bir alanlarının olması gerekir.

L1 belgesi ticari sebeplerle yurtiçi lojistik işleri yapan gerçek ya da tüzel kişilerin alması gereken bir belgedir. Bu belge alındıktan sonra 5 yıl süre ile kullanılabilir. L1 belgesi kiralama işleri de yapılabilir. Bu belgeye sahip olan firmaların belgenin geçerlilik süresi dolmadan 2 ay öncesinden yenileme işlemini yapması gereklidir. Yenileme işlemi için bakanlığa yazılı bir şekilde müracaat edilmelidir. Bu belgenin ücretinin ödendiği tarihten itibaren yeniden 5 yıllık geçerlilik süresi sağlanır.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.