celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Yaşam 21 Nisan 2022 265 Görüntüleme

Türk halkı resmi ve dini nikahı gerekli görüyor

Buna karşın yüzde 55,1’i ise her birinin yapacağı farklı işlerin olduğunu düşünürken, kadının evden, erkeğin ise toplumsal işlerden sorumlu olduğunu düşünenlerin oranı yüzde 13,2 düzeyinde seyretti.

KADININ EVDEN, ERKEĞİN TOPLUMSAL İŞLERDEN SORUMLU OLDUĞU DÜŞÜNCESİ DEĞİŞTİ

2021 yılının aynı ayında gerçekleştirilen araştırmasının sonuçlarına göre, bu yıl kadın ve erkeğin yapacağı farklı işlerin olduğuna ilişkin anlayışta artış olduğu görülürken, kadınla erkeğin rollerinin her yerde aynı olduğu düşüncesi ile kadının evden, erkeğin ise toplumsal işlerden sorumlu olduğu yönündeki düşüncede düşüş yaşandığı tespit edildi.

TÜRK HALKI, RESMİ VE DİNİ NİKAHI GEREKLİ GÖRÜYOR

Areda’nın, evlilikte nikah konusunun Türkiye’de nasıl karşılandığını sorgulayan, “Evlilikte nikah ile ilgili aşağıdaki yargılardan hangisine katılıyorsunuz?” sorusuna ise, katılımcıların yüzde 75,7’lik büyük çoğunluğu hem dini hem de resmi nikahın evlilik için gerekli olduğu yanıtını verdi.

Resmi nikahı yeterli görenlerin oranı yüzde 19,4 olarak tespit edilirken, buna karşın dini nikahı yeterli görenlerin oranı ise yüzde 1,6 düzeyinde seyretti. Öte yandan, yüzde 3,3’lük dilim ise, birlikte yaşamak için nikahın çok önemli olmadığını ifade etti.

Araştırma 25-29 Mart tarihleri arasında AREDA Survey PBDP’si kullanılarak NUTS-2 istatistiksel bölgeleme sistemine göre seçilmiş 26 ilde toplam 2000 kişi üzerinde gerçekleştirilmiştir.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.