celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Dünya 5 Kasım 2022 206 Görüntüleme

Kılıçdaroğlu yemişti: İngiltere’de hamburger Türkiye’dekinin yarı fiyatı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Londra’dan yaptığı ‘hamburger’ paylaşımı gündemdeki yerini korurken, Türkiye ve İngiltere’deki hamburger fiyatlarını karşılaştırdık.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İngiltere’nin başkenti Londra’daki ziyaretlerine devam ediyor. Kılıçdaroğlu son olarak Londra’da hamburger yerken bir fotoğrafını paylaştı.

CHP Genel Başkanı paylaşımında “Hamburgerimizi yedik, saat 22.00’de görüşmek üzere…” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu’nun hamburger yerken çekilen fotoğrafı kısa sürede gündem olurken, enflasyonda zirveyi gören Türkiye’deki fiyatlar ile İngiltere’deki hamburger fiyatlarını karşılaştırdık.

TÜRKİYE’DE HAMBURGER BİLE LÜKS

İngiliz sterlinin 21,12 Türk lirasına denk olduğu bir dönemde bile ortaya çıkan sonuçlar dikkat çekti.

Türkiye’deki hamburger ve cheeseburger fiyatı

Yapılan son zamlarla birlikte, dünyanın en büyük fast food zinciri Mc Donalds’ın Türkiye’deki menüsünde bir hamburger 53 TL’den satışa sunulurken, cheeseburger ise 55 TL olarak fiyatlandırıldı.

Kılıçdaroğlu’nun ziyareti ile gözlerin çevrildiği İngiltere’nin başkenti Londra’daki Mc Donalds fiyatları ise oldukça şaşırtıcı.

İngiltere’deki hamburger ve cheeseburger fiyatı

NEREDEYSE İKİ KATI

Londra’da bir Mc Donalds restoranında hamburger 0,99 sterlin yani yaklaşık 21 TL’ye satılırken, cheeseburger ise 1,99 sterlin yani yaklaşık 42 TL olarak fiyatlandırıldı.

TL’nin en büyük değer kaybı gösterdiği sterlin karşısında bile Türkiye’deki fiyatların neredeyse iki katı fazla olması dikkat çekti. Kılıçdaroğlu, Türkiye’de yiyeceği hamburgeri İngiltere’de çok daha ucuza yedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.