celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Teknoloji 5 Kasım 2022 168 Görüntüleme

Microsoft’un 69 milyar dolarlık Activision satın alması, AB soruşturmasına takıldı

ABD’li teknoloji devi Microsoft, “Call of Duty” ve “World of Warcraft” gibi oyunların yapımcısı Activision Blizzard’ı satın alacağını geçtiğimiz aylarda resmen açıklamıştı.

Açıklamada, Microsoft’un Activision Blizzard’ı hisse başına 95 dolar karşılığında 68,7 milyar dolara satın alacağı bildirildi.

Söz konusu satın alma, Microsoft’u Tencent ve Sony’nin ardından dünyanın en büyük üçüncü oyun şirketi haline getirecek.

İngiltere’den sonra Avrupa Birliği de inceleme altına aldı

İngiltere Rekabet ve Piyasalar Kurumu’ndan sonra şimdi de Avrupa Birliği anlaşmayı inceleme altına aldı.

Microsoft, Avrupa Komisyonu düzenleyicilerine Activision Blizzard’ı satın alımıyla ilgili taviz vermek istemiyor. Ancak ABD merkezli şirket, AB Komisyonu ile yakından çalışmaya devam edecek.

İngiltere Rekabet ve Piyasa Otoritesi, Microsoft’un bu satın alım ile büyük oyunların diğer platformlardaki erişimine kısıtlama getirirse, diğer şirketlere nasıl zararlar verebileceğini araştıracak.

Öte yandan Microsoft, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Call of Duty serisinin PlayStation platformunda kalacağını söylemişti.

Microsoft, bu satın alımı Haziran 2023’e kadar bitirmek istiyor, ancak bu durum pek de kolay olmayacak.

Etiketler:

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.