celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Güncel 7 Şubat 2017 482 Görüntüleme

Referandum Sürecine İmamlar da Karıştı

Başkanlık için referandum süreci yaklaştıkça evet ve hayır propaganda çalışmaları da her iki kesimden devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde bir imamın Cuma Namazı öncesinde verdiği vaazda başkanlık referandumunda evet oyu vermeyecek vatandaşları vatan haini ilan etmesinin ardından şimdi de İstanbul Belediyesi Soğanlık Mezarlıklar Müdürlüğü’nde görevli 11 imam referandumda ‘Evet’ diyeceklerini belirten bir video çekti ve bu videoyu sosyal medyada paylaştı. Kamu görevlilerinin referandumda verecekleri oyları açıklamalarını ve bunu sosyal medyadan paylaşmalarını Başbakan Binali Yıldırım geçtiğimiz günlerde işgüzarlık olarak yorumlamıştı. Rektörlerin, kaymakamların, devlet memurlarının çektikleri videoya bir yenisi de imamlar tarafından eklenince Diyanet İşleri Başkanlığı resmi Twitter hesabından videoda görünen imamların Diyanet personeli olmadığı belirtilen bir Tweet atıldı.

Referandumda evet oyu vereceklerin bu kadar özgürce düşüncelerini ifade etmelerine izin verilirken, hayır oyu vereceklerini açıklayan sokaktaki vatandaşların apar topar gözaltına alınması ve hayır oyu kullanacaklarını açıklayan ünlü kişilerin sosyal medyadan linç girişimine uğraması da büyük tepki çekiyor.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.